søndag den 5. januar 2014

Julerester sushi

Her efter julen havde jeg en masse grødris, æbler og clementiner i overskud. Jeg har hørt at man kan bruge grødris istedet for sushiris, så det skulle prøves. Jeg havde ikke nok risvineddike så sushiene maglede lidt smag, men ellers var de gode.




Ingredienser:
300 g grødris
330 ml vand
4 spsk risvineddike
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
Noritang
Æbler 
Clementiner

Skyld risene grundigt.
Kom ris og vand i en gryde.
Lad risene koge ved svag varme under låg i 10 minutter.
Bland riseddike, sukker og salt.
Tag risene af komfuret og rør eddikeblandingen i risene.
Sæt låg på risene og lad dem trække i 10 minutter.
Lad risene afkøle, uden låg.
Skær æbler og clementiner i tynde stimler.
Læg et ark noritang på en bambusmåtte og kom et lag ris på 1/3 af tangen.
Midt på risene lægges en strimle æble og clementin.
Rul rullen sammen. 
Læg rullen i køleskabet i 1/2-1 time, dette gør sushirullen lettere at skære.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar