Jeg har længe ville prøve at komme chokolade i min chili con carne, men jeg har aldrig haft chokolade når vi skulle lave det. Jeg kom 50 g chokolade i, men det smagte ikke rigtig af chokolade. Næste gang vil jeg prøve med 100 g chokolade.
Ideen med at komme chokolade i chili con carne har jeg fra Camilla Plum. Hun havde en udsendelse om mexicansk mad, hvor hun brugt chokolade som jævning og til at fremhæve krydderiernes smag.
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
1 dåse kidnyebønner
1 chili
1 spsk spidskommen
1 spsk koriander
1 løg
50-100 g mørkt chokolade
Skær toppen af chilien og kom den i en morter med spidskommen og koriander.
Kør det sammen til en pasta.
Hak og svits løgene i gryden med lidt olie.
Kom chiliblandingen i.
Brun kødet.
Skyld kidnyebønnerne og kom dem i gryden.
Lad retten simre i 5-10 minutter.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden.
Rør indtil chokoladen er smeltet.
Server med ris.
Jeg er vild med chilli con carne og lavede selv en special udgave for et stykke tid siden.
SvarSletMen har aldrig prøvet med chokoloade i, så siger tak for tippet og skal have dette afprøvet :-)
God jule hygge weekend ønskes.
Tak for opskriften, lækker at se vil prøve det.
SvarSletHilsen
Bindia
Indisk Mad