fredag den 25. april 2014

Chili con carne med chokolade

Dette er en luksus servering med nachos. Normalt laver jeg ikke chili con carne med nachos, men da det nu var fredag, blev min kæreste og jeg enige om at det var okay.

Jeg har længe ville prøve at komme chokolade i min chili con carne, men jeg har aldrig haft chokolade når vi skulle lave det. Jeg kom 50 g chokolade i, men det smagte ikke rigtig af chokolade. Næste gang vil jeg prøve med 100 g chokolade. 
Ideen med at komme chokolade i chili con carne har jeg fra Camilla Plum. Hun havde en udsendelse om mexicansk mad, hvor hun brugt chokolade som jævning og til at fremhæve krydderiernes smag.  



Ingredienser:
500 g hakket oksekød
1 dåse kidnyebønner 
1 chili
1 spsk spidskommen
1 spsk koriander 
1 løg 
50-100 g mørkt chokolade


Skær toppen af chilien og kom den i en morter med spidskommen og koriander.
Kør det sammen til en pasta. 
Hak og svits løgene i gryden med lidt olie.
Kom chiliblandingen i.
Brun kødet.
Skyld kidnyebønnerne og kom dem i gryden.
Lad retten simre i 5-10 minutter.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden.
Rør indtil chokoladen er smeltet. 
Server med ris. 

2 kommentarer:

  1. Jeg er vild med chilli con carne og lavede selv en special udgave for et stykke tid siden.
    Men har aldrig prøvet med chokoloade i, så siger tak for tippet og skal have dette afprøvet :-)
    God jule hygge weekend ønskes.

    SvarSlet
  2. Tak for opskriften, lækker at se vil prøve det.

    Hilsen
    Bindia
    Indisk Mad

    SvarSlet