lørdag den 2. november 2013

Maki ruller

Det er super nemt at lave sushi selv og så er det også meget billiger end at købe det.

Når jeg laver sushi bruger jeg aldrig rå fisk. Istedet bruger jeg tun fra dåse, røge eller gravdet fisk og rejer i lage. I sushi kan man blande alle muglige grønsager og fisk sammen.

Ved fyldet (grønsager og fiks) er det angivet cirka mængder da jeg altid laver formeget, men det kan man spise overskuds fyldet ved siden af eller gemme det til en salat til frokost dagen efter.
Det gode ved hjemmelavet sushi er at man selv kan bestemme fyldet, så hvis du ikke kan lide nogle af de ting jeg har foreslået kan du bare undlade dem.


På billede er der sushi med: gulerod & rejer, tun & agurk, laks & advokado & agurk, tomat & tun og laks & tomat & advokado. 



Ris:
250 g sushi ris
350 ml vand
1 spsk risvinseddike
1 spsk sukker
1 tsk salt


Nori tangplader

Grønsager:
1/2 agurk
1/2 advokado
1-2 gulerødder
1 peberfrugt
1-2 tomat

Fisk:
Laks
Rejer
1 dåse tun
1-2 spsk cremefraich

Kom risene i en si og skyld dem indtil vandet er klart.
Kom dem i en gryde med vand.
Kog under låg i 10 minutter, rør en gang i mellem.
Bland risvinseddike, salt og sukker.
Rør eddikeblandingen i risene lad risene køle af.
 
Rengør grønsagerne og skær dem i tynde strimler.
Åben tunen og hæld lagen fra.
Rør tunen med cremefraich.
Tag rejerne op af lagen og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Skær laksen ud i tynde skiver.
 
Læg en noriplade på en bambusmåtte med den blanke side ned af.
Dyb dine finger i vand, det gør at risene ikke klistre så meget.
Kom ris på 2/3 af pladen, så den 1/3 der er unden ris er øverst.
Læg fyldet i en stribe midt på risene.
Rul sammen.
Sæt rullen tilside indtil du har lavet alle ruler. Det er letter at skære Makien hvis Norien har fået tid til at blive lidt blød af risene.
Gør en kniv våd og skær Makien i skiver, efter hver skive gøres knivbladet vådt.
 
Spis med soya, syltetingefær og wasabi.
 
 

 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar