torsdag den 24. oktober 2013

Frikadeller med ovnbagt rodfrugter

En god dansk ret. 
Disse rodfrugter har fået chili, så de er lidt stærke. 



Frikadeller:
500 g fars
1 løg
1 æg
1 dl rasp
1 tsk salt

Ovnbagte grønsager:
2 rødbeder
2 pastinakker
4 gulerødder
5-6 kartofler
2-3 spsk olie
2 tsk salt
2 tsk peber
1 spsk chili

Riv løget.
Bland alle ingredienserne sammen.
Sæt farsen i køleskabet.

Rens rodfrugterne.
Skær grønsagerne i små stykker, og kom dem i et ildfastfad.
Kom olie, salt, peber og chili i fadet og blad det med hænderne. 
Kom grønsagerne i en 200 grader varm oven i 1 time til grønsagerne er møre.

Når der er 20 minutter tilbage af rodfrugterne varmes en pande op med olie.
Steg frikadellerne ved middel varme til de er gennem stegte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar