søndag den 20. oktober 2013

Shepherds pie med vildsvinekød

Shepherds pie er en super lækker ret, da den tager lidt tid at lave er den ideel som weekends mad. 

Normalt laves Shepherds pie med lamme kød, men i denne uge havde Rema 1000 tilbud på vildsvinekød, og det skulle jo prøves. Jeg syntes ikke, det gav den store smagsforskel, dog var det en smule søder, end hvis det havde været lavet med almindeligt svinekød. 






Ingredienser:
1 spsk olie
2 løg
2 fede hvidløg
2-3 gulerødder
800 g hakkede vildsvinekød
4 spsk tomatpure
Worcestershiresauce
500 ml bouillon 

Kartoffelmos:
900 g kartofler
85 g smør
3 spsk mælk
Salt og peber
1 æg


Hak løg og gulerødder.
Svits løg og gulerødder i en gryde med olie.
Kom kødet i gryden og brun det.
Tilsæt tomatpure og  worcestershiresauce og steg et par minutter.
Hæld bouillon i og lad retten simre i 40 minutter under låg.

Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Kog kartoflerne i ca. 15 minutter til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt mælk og smørret (skåret i små stykker).
Mos kartoflerne og smag til med salt og peber.
Rør et æg i kartoffelmosen.

Smør et ildfastfad.
Kom kødsaucen i fadet.
Smør kartoffelmosen oven på, eller hvis du vil have din shepherds pie til at se lidt pænere ud kan du sprøjte kartoffelmosen på i toppe.
Kom shepherds pien i en 180 grader forvarmet oven i 20-25 minutter, indtil kødsaucen bobler op langs kanten af fadet.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar