onsdag den 9. oktober 2013

Tærte med kødsauce

Denne tærte også laves af en rest pasta med kødsauce.

Til tærten kan man server salat, ris eller pasta.




Dej:
50 g smør
100 g sigtemel (kan erstattes med hvedemel)
100 g revet ost
1/2 tsk salt
1 spsk vand

Fyld:
500 g hakkede oksekød
1 dåse flåede tomater 
1 løg
2 spsk olie til stegning
2 fede hvidløg
2 gulerødder
2 tsk paprika
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk paber


Smulder smørret i melet.
Rør ost og salt i.
Ælt dejen sammen med vandet.
Sæt dejen tildækket i køleskabet i minimum 30 minutter.

 Riv gulerødderne.
Hak løg og hvidløg fint.
Svits løg og hvidløg i en gryde med olie.
Kom paprika og revet gulerod i.
Brun kødet.
Kom de flådede tomate, oregano, salt og peber i.
Lad retten simre i 15-20 minutter.

Rul dejen ud.
Smør en tærte form.
Kom dejen i formen og skær den overskydende dej af.
Rul dejresterne ud og udsik figurer.
Kom kødsaucen i formen.
Læg dejen figurene oven på som pynt. Jeg har lavet bjørne og stjerner, men det er kun fantasien, der sætter grænser. 
Kom tærten i en 200 grader forvarmet oven i 15-20 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar