lørdag den 5. oktober 2013

Pulled pork

Selv om pulled pork er et tidskrævende projekt er det virkeligt godt, og ens hjem dufter så dejligt mens den er i ovnen.

Opskriften er fra bloggen rigeligt smør





Ingredienser:
2 kg nakkefilet

Lage:
2 l vand
130 g salt
1 dl whisky (kan undlades)
Lauerbærblade og stjerneanis (kan undlades)

Rub:
50 g farin
50 g paprika
2 spsk friskkværnet peber
2 spsk groft salt
1 tsk hvidløgs pulver
1 tsk løgpulver
1 tsk chipotle eller røget paprika


Dag 1:
Kom vand, salt, lauerbær og stjerneanis i en gryde, og giv det et opkog, så saltet opløses.
Giv whiskyen et opkog og sluk for varmen.
Vip panden og sæt ild til whiskyen, pas på.
Når whiskyen er brænd af hældes den i saltlagen. 
Afkøl saltlagen.
Kom nakkefilet i en lille bradepande og hæld saltlagen over.
Dæk nakkefileten og sæt den i køleskabet i 8-10 timer. 
Det letteste er at lave saltlagen om morgen og lade nakkefileten stå til om aften.
 Tag nakkefileten op af saltlagen, tør den af og hæld saltlagen ud.
Bland alle ingredienserne sammen til rubben.
Gnub nakkefileten ind i rubben.
Sæt nakkefileten tilbage i køleskabet til dagen efter.

Dag 2:
Stå tidligt op og sæt nakkefileten i ovnen og tænd den på 110 grader.
Nakkefileten skal have minimum 12-14 timer.
Træk kødet fra hinanden med to gafler. 

Spis pulled prok i boller (se her for opskrifter) med barbecuesauce og coleslaw.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar